"Steinpilz" means porcini
Porcini
"Pfifferling" is the yellow chanterelle
Yellow chanterelle
I´ll try a recipe...
This is the german original from my girl, based on the link I posted above with some corrections from her:
"Schwammerlsauce mit Semmelknödeln
Für Kenner, die gerne in den Wald gehen,
fit bleiben wollen und wissen, welche Schwammerl
die richtigen sind. Es ist wohl ein besonderes Gefühl,
die selbstgefundenen Pilze am häuslichen Herd zu kochen.
Zubereitung:
Schwammerlsauce 60 Minuten
Semmelknödel 30 Minuten
Für 4 Personen brauchen Sie:
700 g Eierschwammerl (Champignons)
1 große Zwiebel
1 Büscherl Petersilie
Öl
1/8 l Rindsuppe oder Wasser
1/8 l Sahne
Salz
Pfeffer
Paprika
Majoran
Für die Knödel:
3 Semmeln vom Vortag
ca. 1/16 l Milch
20 g Butter
1 Bund Petersilie
1 Ei
Prise Salz, reichlich Wasser
Tip:
Salzt man zu früh, werden die Schwammerl klein
und die Sauce dünn.
Getränkevorschlag: Bier.
So wird´s gemacht:
1.Schwammerl putzen und waschen
2.Feinst geschnittene Zwiebel und gehackte Petersilie in Öl rösten, Eierschwammerl darin vermengen und zugedeckt langsam dünsten (ca. 30 Minuten).
3.Mit Rindsuppe oder Wasser aufgießen und aufkochen
4.Gemeinsam noch etwa 15 Minuten dünsten
5.Zum Schluss 1/8 Sahne zugeben! Wer mag gibt noch einen Schuß Essig dazu. Mit Majoran abschmecken.
6.Semmeln in kleine Würfel schneiden und mit Milch übergießen, Ei, Salz und Petersilie zu den den befeuchteten Semmelwürfeln beigeben, ca. 20 Minuten ziehen lassen und zu einem lockeren Teig verkneten
7.Die Knödel mit nassen Händen in kochendes Salzwasser einlegen und 12 Minuten kochen."
I tried to translate it with software, here´s the result:
"Mushroomsauce with bun dumplings for the experts who go with pleasure to the woods, want to remain fit and know which mushrooms are the right ones. It is probably a special feeling to cook the selffound mushrooms in the domestic cooker.
Preparation:
Mushroomsauce - 60 minutes
Bun dumplings - 30 minutes
For 4 persons you need:
700 gramms mushrooms
1 big onion
1 alliance parsley
oil
1/8 l Bovine animal's soup or waters
1/8 l of cream
salt
pepper
paprika
marjoram
for the dumplings: 3 buns from the day before approx. 1/16 l of milk
20 gs of butter
1 alliance parsley
1 egg
pinch of salt
richly water
tip: If one salts too early, the mushrooms become small and the sauce thin.
Drink suggestion: Beer.
Thus it is done:
1. Clean and wash the mushrooms
2.Roast most finely cut onion and hacked parsley in oil , add the mushrooms to it and stew covered slowly (approx. 30 minutes).
3.Pour with bovine animal's soup or water and boil
4. Let it stew together about another 15 minutes
5. Add in the end 1/8 cream!
Add a shot of vinegar if you may (Our local version). Season with marjoram.
6. Cut buns in small cubes and pour over with milk, add egg, salt and parsley to to the moistened bun cubes, allow approx. 20 minutes to move and mix up to a loose dough
7. Insert the dumplings with wet hands in cooking salted water and cook 12 minutes."
I tried to edit the nonsens the web-translator spitted out but I wouldn´t be surprised if there were still a lot of mistakes in it.
Feel free to correct me and ask me. :thumbsup:
Finally: Enjoy your meal! :hatsoff:
@bucktales:
As far as I know some mushrooms can be grown at home with mushroom growing kits.
I think chanterelle is among them.
What about a new hobby to shorten the time till next year...? :wink: